Imnul festivalului
Click
pentru a asculta imnul festivalului

Editia 2013


Felicia Filip – soprana

Felicia Filip (n. 20 martie 1959) este o soprana romana. A cantat la Royal Opera House Covent Garden in Londra, la Staatsoper in Viena si la Liceu in Barcelona.
Felicia Filip a inceput studiile muzicale ca violonista, ajungand sa cante, ca solista, Concertul pentru vioara de Max Bruch. Ulterior, a devenit studenta la canto la Academia de muzica din Bucuresti.
Dupa absolvire s-a angajat, ca solista, la Opera Nationala Romana. Marea ei cariera internationala a inceput in anul 1991. Prima data a cantat la Basel, in Elvetia, urmand multe scene din lumea intreaga. Tanara soprana a fost incoronata ca “Noua regina a Traviatei”, rol pe care l-a cantat cu o muzicalitate iesita din comun si cu puterea interpretativa a unei mari tragediene (“Tragediana superba” a titrat “L’est Republicain” in Nancy, mai 1998). La Covent Garden, Wienerstaatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, in Toulouse sau la Moscova publicul a rasplatit-o cu ovatii indelungate. A cantat cu mari dirijori ca Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren, Carlo Rizzi si in regii semnate de Otto Schenk, John Cox, Jean Claude Auvray, Axel Corti, Nicolas Joel, alaturi de parteneri precum Roberto Alagna, Francisco Farina, Marcello Giordani, Juan Pons sau Vincente Sardinero.

Mirabela Dauer
mirabela-dauer
Mirabela Dauer este considerata de unii critici muzicali ca fiind cea mai buna voce feminina a muzicii pop romanesti din ultimii 30 de ani. Alaturi de Corina Chiriac si Angela Similea, Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente si iubite prezente pe scena muzicala si de divertisment TV din anii’70-’80. A lansat pana in prezent 28 de albume.Presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit artistei Mirabela Dauer la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categoria B – “Muzica”, „pentru contributiile deosebite in activitatea artistica si culturala din tara noastra, pentru promovarea civilizatiei si istoriei romanesti”.

Cristian Mihailescu

Cristian Mihailescu a absolvit cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti, sectia Canto.
Angajat ca solist la Opera Nationala din Bucuresti ( tenor), a interpretat 47 de roluri de la Mozart la Stravinski, inclusiv Verdi, Puccini, Offenbach si Johann Strauss.
In calitate de cantaret a participat la numeroase festivaluri si a sustinut concerte si spectacole pe toate marile scene ale tarii. A inregistrat mai multe discuri si a participat la numeroase emisiuni de radio si TV. De asemenea, a participat la turnee artistice, care l-au purtat in Italia, Germania, Grecia, Spania etc. In Italia, la Pescara i s-a decernat Premiul “Pantheon”.
A scris peste 1000 de articole de critica muzicala in majoritatea publicatiilor de specialitate.

 

 

Aceasta este Comisia Juriului pentru cea de a III-a editie.