Imnul festivalului
Click
pentru a asculta imnul festivalului

Editia 2012


Felicia Filip – soprana

Felicia Filip (n. 20 martie 1959) este o soprana romana. A cantat la Royal Opera House Covent Garden in Londra, la Staatsoper in Viena si la Liceu in Barcelona.
Felicia Filip a inceput studiile muzicale ca violonista, ajungand sa cante, ca solista, Concertul pentru vioara de Max Bruch. Ulterior, a devenit studenta la canto la Academia de muzica din Bucuresti.
Dupa absolvire s-a angajat, ca solista, la Opera Nationala Romana. Marea ei cariera internationala a inceput in anul 1991. Prima data a cantat la Basel, in Elvetia, urmand multe scene din lumea intreaga. Tanara soprana a fost incoronata ca “Noua regina a Traviatei”, rol pe care l-a cantat cu o muzicalitate iesita din comun si cu puterea interpretativa a unei mari tragediene (“Tragediana superba” a titrat “L’est Republicain” in Nancy, mai 1998). La Covent Garden, Wienerstaatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, in Toulouse sau la Moscova publicul a rasplatit-o cu ovatii indelungate. A cantat cu mari dirijori ca Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren, Carlo Rizzi si in regii semnate de Otto Schenk, John Cox, Jean Claude Auvray, Axel Corti, Nicolas Joel, alaturi de parteneri precum Roberto Alagna, Francisco Farina, Marcello Giordani, Juan Pons sau Vincente Sardinero.

Cristian Mihailescu

Cristian Mihailescu a absolvit cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti, sectia Canto.
Angajat ca solist la Opera Nationala din Bucuresti ( tenor), a interpretat 47 de roluri de la Mozart la Stravinski, inclusiv Verdi, Puccini, Offenbach si Johann Strauss.
In calitate de cantaret a participat la numeroase festivaluri si a sustinut concerte si spectacole pe toate marile scene ale tarii. A inregistrat mai multe discuri si a participat la numeroase emisiuni de radio si TV. De asemenea, a participat la turnee artistice, care l-au purtat in Italia, Germania, Grecia, Spania etc. In Italia, la Pescara i s-a decernat Premiul “Pantheon”.
A scris peste 1000 de articole de critica muzicala in majoritatea publicatiilor de specialitate.

 

Horia Moculescu

Horia Moculescu (n. 18 martie 1937, Râmnicu-Vâlcea) este un pianist, interpret vocal, compozitor, mediator si creator de programe TV din România.
În continuare, se dedica exclusiv muzicii, activând ca pianist în localuri de bun renume din Bucuresti si de pe litoralul Marii Negre. În aceasta perioada începe sa compuna melodii de muzica usoara. Piesa lui de debut a fost De-ai fi tu salcie la mal.
Talent muzical precoce, învata autodidact acordeonul la vârsta de sase ani.
Urmeaza cursurile medii la Turda, la Liceul de Baieti (azi Colegiul National Mihai Viteazul din Turda). Aici se remarca prin virtuozitatea cu care interpreta piese de muzica usoara la pian si la acordeon. Din cauza asa-zisei „origini sociale nesanatoase” din timpul regimului comunist, nu poate urma cursurile universitare la Conservatorul din Bucuresti. Se înscrie la Facultatea de Mine din Petrosani, unde îsi pune în evidenta talentul de interpret muzical în cadrul orchestrei facultatii.
În continuare, se dedica exclusiv muzicii, activând ca pianist în localuri de bun renume din Bucuresti ii de pe litoralul Marii Negre. În aceasta perioada începe sa compuna melodii de muzica usoara. Piesa lui de debut a fost De-ai fi tu salcie la mal.

Robert Tarnaveanu

Vine din zona de interferenta a Vaii Tarnavelor cu Marginimea Sibiului, un loc unde traditia nu s-a pierdut. A copilarit la Boarta, satul tatalui sau, aflat la 25 de kilometri de Sibiu catre Medias, si la Veseud, satul mamei. De pe la sase-sapte ani a inceput sa cante.
S-a apropiat de muzica populara cand avea 14 ani. Canta deja melodiile lui Furdui Iancu pe-atunci. A cantat cateva cantece la o serbare de sfarsit de an, in primul an de liceu, fiind sfatuit sa cante muzica populara. A urmat trei ani de zile cursurile Scolii Populare de Arta, sectia canto popular, avand-o ca dascalita pe Maria Lia Bologa. Dupa aceea, l-a intalnit pe domnul Stelian Stoica, dirijor si orchestrator, care a continuat sa il indrume. L-a ajutat sa-si cizelez piesele si interpretarea si sa-si alcatuiasca un repertoriu propriu, din piese pe care el le-a cules de la batranii de prin satele din Marginime.
A obtinut Trofeul “Felician Farcasu” precum si trofeul pentru concursul “Mostenitorii”, realizat de Marioara Murarescu.

Cristian Sanda

Cristian Sanda este elev In clasa a XII – a la Colegiul National “Carol I” din Craiova.A urmat cursuri de muzica usoara la Palatul Copiilor , si pian in cadrul Scolii de Arte.Activitatea lui artistica incepe din anul 2004 , reusind sa obtina numeroase premii si Trofee ale celor mai importante festivaluri nationale de muzica pentru copii si tineri din tara , in palmaresul sau intrand si premii la concursuri consacrate precum Mamaia Copiilor , Eurovision Junior si multe altfele.Una dintre cele mai mari reusite ale tanarului artist o reprezinta participarea la concursul “Vocea Romaniei” fiind finalistul din echipa lui Marius Moga.