Imnul festivalului
Click
pentru a asculta imnul festivalului

Editia 2011

Mihai Vanica – compozitor si violinist

Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Studiile muzicale le-a inceput cu tatal sau, compozitorul si dirijorul Ion Vanica, continuandu-le la Cons. Bucuresti (1974-1978).Violonist in Orchestra Nationala Radio (1978-2000), redactor ai realizator in Soc. Romana de Radiodifuziune din Bucureati. A compus zeci de piese pentru copii, fiind autor si de texte.A participat la diverse festivaluri si concursuri de muzica usoara. A facut parte din jurii de concursuri mu­zicale pentru copii si tineret. A fost distins cu Premiul de creatie la Concursul national de mu­zica usoara de la Mamaia(1989).

Ilie Micolov– solist vocal

Ilie Micolov este artistul cu o evolutie atipica in peisajul muzicii pop de la noi. In 1983, cand avea 34 de ani, inspirat de muza care-i atinge sufletul cu bagheta magica, compune “Dragoste la prima vedere”, melodia care a cucerit definitiv publicul roman prin simplitatea si sensibilitatea versurilor scrise de insusi Ilie Micolov, dar si prin interpretarea plina de emotie, cu vocea-i inconfundabila. Aceasta piesa pe care o lume intreaga avea sa o fredoneze l-a facut cunoscut si iubit.Cu farmec si caldura sufleteasca a reusit get-essay.net sa creeze acea extraordinara stare de empatie cu publicul.

 

Felicia Filip – soprana

Felicia Filip (n. 20 martie 1959) este o soprana romana. A cantat la Royal Opera House Covent Garden in Londra, la Staatsoper in Viena si la Liceu in Barcelona.
Felicia Filip a inceput studiile muzicale ca violonista, ajungand sa cante, ca solista, Concertul pentru vioara de Max Bruch. Ulterior, a devenit studenta la canto la Academia de muzica din Bucuresti.
Dupa absolvire s-a angajat, ca solista, la Opera Nationala Romana. Marea ei cariera internationala a inceput in anul 1991. Prima data a cantat la Basel, in Elvetia, urmand multe scene din lumea intreaga. Tanara soprana a fost incoronata ca “Noua regina a Traviatei”, rol pe care l-a cantat cu o muzicalitate iesita din comun si cu puterea interpretativa a unei mari tragediene (“Tragediana superba” a titrat “L’est Republicain” in Nancy, mai 1998). La Covent Garden, Wienerstaatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, in Toulouse sau la Moscova publicul a rasplatit-o cu ovatii indelungate. A cantat cu mari dirijori ca Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren, Carlo Rizzi si in regii semnate de Otto Schenk, John Cox, Jean Claude Auvray, Axel Corti, Nicolas Joel, alaturi de parteneri precum Roberto Alagna, Francisco Farina, Marcello Giordani, Juan Pons sau Vincente Sardinero.


Carmen Moruz -Actrita si Director al Scolii Populare de Arte si Meserii “Tiberiu Brediceanu” .

„Ca fiecarei fetite mi-a placut sa ma oglindesc, sa ma joc. De mica am avut o inclinatie spre arta. Am facut balet, muzica si am ales teatrul pentru ca ma reprezinta. L-am preferat tocmai pentru ca eram timida, toti actorii sunt de fapt foarte timizi. Chiar si dupa ani si ani de meserie, ramane un strop de timiditate”. Astfel vorbeste actrita Carmen Moruz despre conditia de artist.Absolventa a Facultatii de Teatru din Iasi, joaca pe scena teatrului “Sica Alexandrescu” din Brasov din anul 2000.In calitate de profesor, interlocutoarea pregateste tineri pentru aceasta meserie atat de frumoasa si de dura. „Sunt exigenta cu elevii mei. Le spun sa se gandeasca bine daca acesta este drumul care li se potriveste, daca actoria este ceea ce isi doresc cel mai mult pe lume. Trebuie sa fie motivati si pasionati, pentru ca este o lume foarte competitiva.

 

Bianca Brasoveanu – Profesor de canto(muzica populara, usoara, clasica) si artist liric la Opera Brasov. Bianca Brasoveanu

De mic copil imi placea enorm sa ascult muzica si sa stau in fata oglinzii cu un piaptan in mana si sa cant; visam sa ajung pe marile scene ale lumii sa pot canta si sa pot sa ii fac pe semenii mei sa iubeasca muzica si sa uite macar pentru cateva clipe de problemele lor cotidiene;ceea ce am si reusit incepand cu varsta de 19 ani. Debutul meu a inceput la varsta de 2 ani cand am cantat prima mea piesa “Morarita” la restaurantul Lido din Bucuresti. La 19 ani m-am angajat la Opera Brasov pe postul de artist liric.In 2008 am absolvit Facultatea de Muzica cu specializarea ”Interpretare muzicala-canto” ; in 2010 am absolvit masteratul cu specializarea ”Belcanto-Arta cantului” obtinand media finala 9,90. Am participat la cursuri de maiestrie in arta cantului in tara cat si in strainatate si am obtinut premii la concursuri nationale. Din 2008 activez si la Scoala Populara de Arte si Meserii Tiberiu Brediceanu ca profesor de muzica usoara si populara; elevii care au studiat cu mine si au participat la concursuri au obtinut numeroase premii atat in tara cat si in strainatate. La 26 de ani ma pot considera un om implinit din punct de vedere profesional.